De Lekkere Tekst
 
+Blog

5 meest gebruikte hashtags op Instagram waarvan ik de betekenis moest opzoeken

De Lekkere Tekst+ 2 juni 2018

Ik geloof dat ik stilaan echt oud begin te worden. *Zucht*. Want hoewel ik zelf een echte Instagram addict ben (lees: elk mooi tafereel met een leuke filter de wereld in wil sturen), moet ik toegeven dat ik een paar van de meest gebruikte hashtags op Instagram niet meteen snapte. Ik volg wel zogenaamde ‘influencers’ op Instagram en die zijn meester in het bedenken van hashtags met afkortingen erachter. En misschien ken jij ze wel allemaal. Chapeau. Praise you. Maar ik beken alvast het volgende met schaamrood op de wangen …

 

… ik moest er een paar opzoeken.

 

En ik zal jullie meteen ook al opbiechten welke …

 

#OOTD

Had no f*** idea what #ootd meant. Tot ik het opzocht. OOTD staat simpelweg voor Outfit Of The Day. Meestal zijn het aantrekkelijke dames die hun nieuwe garderobe showen en er al dan niet bij vermelden waar ze die mooie jurk, short, T-shirt, sweater of gescheurde jeans hebben gekocht.

Hiermee verwant is de volgende afkorting:

 

#POTD

Picture Of The Day. Of: Photo Of The Day. Hier moet je niet echt een reden hebben om een foto op social media te delen met #potd. Een selfie in de leukste attractie van Nederland. Een foto van je keffende chihuahua. Een kiekje van je kleuter met vieze, plakkerige handen vol chocolade. It doesn’t matter. Voor jou is het alleszins foto van de dag.

Of het voor je volgers zo’n uitzonderlijke foto is, is minder van belang.

 

#TBT

Als je indruk wil maken met een oude foto en de hashtag #tbt wil gebruiken … Opgepast! Wacht dan tot het donderdag is. Want dàn pas mag je hem gebruiken. Het is een hashtag die speciaal in de wereld werd geroepen om een foto uit de oude doos opnieuw op te rakelen. Een foto waarop je 10 kilo minder woog. Eentje waarop je laat zien dat je duidelijk een glaasje teveel op had tijdens die wilde studentenfuif. Een kiekje waaruit blijkt dat je 20 jaar geleden al een echte hipster was. Enfin, elke reden is goed genoeg om een herinnering boven te halen. En niet vergeten om er dan #tbt (Throwback Thursday) achter te zetten. Waar dienen donderdagen anders uiteindelijk voor he?

 

#FML

Neen, het is geen nieuwe versie van Tomorrowland. Een foto met hashtag #fml geeft gewoon het onderschrift Fuck My Life. Wanneer kan je zo’n hashtag gebruiken, vraag je je ongetwijfeld af? Als het laatste velletje wc-papier net werd afgescheurd en je het rolletje karton troosteloos aan de muur ziet hangen. Als je potje mayonaise op de grond is gevallen in de McDonald’s. Met de open kant naar beneden, bedoel ik. Als je net in een hondendrol bent gestapt. Zoiets. Als je dan nog zin hebt om er nog gauw een foto van te nemen, uiteraard.

 

#WIW

Als je een wow-factor wilt creëren dan trek je gewoon een witte jurk, pyjama of jumpsuit in het wit aan met dito sneakers, slofjes of pumps. Want ja, dan kan je eindelijk #wiw erbij zetten, wat zoveel betekent als Woman In White. Soms wordt het ook gebruikt als afkorting voor What I wore. Maar ja, dan hoef je niet noodzakelijk in het wit gekleed te gaan. Dan is de fun eraf natuurlijk. En dan kan je net zo goed die andere hashtag gebruiken: #ootd. Want nu weet je gelijk ook wat die betekent.

 

Okay. Dat waren ze. De hashtags waarvan ik geen idee had wat ze betekenden. Misschien maak ik me hopeloos belachelijk met het op te biechten. Maar het was toch leuk om er een blog over te schrijven.

 

Hiervoor had ik geen #ootd nodig.

En een #potd heb ik er ook niet echt van genomen.

 

Ik heb deze blog geschreven op een zaterdagavond, op een gezellige camping bij La Roche. Dus een gemiste kans om de #tbt te gebruiken. Zonde.

 

Het was ook een formidabele dag. 25 graden. Mooie boswandeling gemaakt. Lekker gegeten. En genoeg wc-papier. Dus geen #fml.

 

En ik was ook niet in het wit gekleed toen ik het schreef. Jammer #wiw.

 

#ootd

#potd

#tbt

#fml

#wow

#whatever